Enschede Oost

Algemene informatie Enschede Oost

Het stadsdeel Enschede Oost bestaat uit de Enschedese wijken Dolphia, De Eschmarke, Hogeland, Varvik-Diekman, Het Ribbelt, Stokhorst, Velve-Lindenhof en Het Wooldrik. Daarnaast valt ook het grensdorp Glanerbrug, dat ingeklemd ligt tussen Enschede en de Duitse grens met aan de andere zijde de Duitse stad Gronau, onder het stadsdeel Oost. Enschede Oost heeft in totaal ruim 38.000 inwoners. Daarmee is het stadsdeel met een nipte voorsprong op Zuid het grootste stadsdeel van Enschede. De links hieronder verwijzen naar de wijkpagina’s op deze website.

Servicecentrum Oost

In het Servicecentrum Oost vindt u medewerkers van de politie, het gezondheidscentrum, sportactivering, maatschappelijk werk, Stadsdeelbeheer en Livio.

Adres:

Gronausestraat 300
7533 BM Enschede

Algemeen telefoonnummer:

14 053 (netnummer niet nodig)

Openingstijden:

Er zijn geen gemeentelijke loketten in dit servicecentrum. U bent van harte welkom bij de loketten in het Stadskantoor en in servicecentrum Zuid.

Stadsdeelbeheer Oost

Het Stadsdeelbeheer houdt zich bezig met het dagelijks beheer in het stadsdeel. Daaronder wordt verstaan het vegen van de straat, het opruimen van zwerfvuil, het onderhoud van plantsoenen, speelgelegenheden en hondentoiletten en reparaties aan straat en trottoir. Het dagelijkse gezicht van de buurt wordt vaak bepaald door het onderhoud, dus is toezicht op straten en groenvoorziening een belangrijk onderdeel van het werk van Stadsdeelbeheer. U kunt eventuele opmerkingen, vragen, suggesties of meldingen doorgeven aan de gemeente. Daarvoor kunt u het hierboven vermeld algemeen telefoonnummer gebruiken.

Stadsdeelcommissie Oost

Wilt u contact opnemen met de Stadsdeelcommissie Oost, bezoek dan deze pagina op www.enschede.nl. Daar vindt u de actuele samenstelling van de commissie, evenals contactgegevens.

Stadsdeelmanagement Oost

Het Stadsdeelmanagement opereert in de driehoek van het stadsdeel (bewoners, wijk- en dorpsraden, ondernemers en instellingen), het bestuur (stadsdeelcommissie en stadsdeelwethouder) en de gemeentelijke organisatie om de afstand tussen burgers, instellingen en ondernemers te verkleinen. De thema’s waarmee stadsdeelmanagement zich bezighoud zijn:

 • Service aan de burger
 • Veiligheid
 • Leefbaarheid
 • Participatie en politiek in de wijken

Hierbij staan de volgende doelen centraal:

 • Samenhang verzorgen tussen wat gemeente en anderen doen in de stadsdelen
 • Grotere inbreng van bewoners realiseren (activering en participatie)

De medewerkers van het Stadsdeelmanagement Oost en hun contactgegevens kunt u vinden op www.enschede.nl: Stadsdeelmanagement Oost.

Wijkraden Enschede Oost

Stadsdeelwethouder Enschede Oost

Ieder stadsdeel heeft een “eigen” wethouder. In het geval van Enschede Oost is dit wethouder Jeroen Hatenboer.

Wijkcoaches Enschede Oost

Elk stadsdeel beschikt over wijkteam met coaches die veel ervaring hebben met het oplossen van problemen op het gebied van opvoeding, financiën, wonen en zorg. Voor hulp bij dergelijke problemen kunt u bijvoorbeeld terecht bij de Stadsbank of bij het algemeen maatschappelijk werk, maar wanneer u er zelf niet uitkomt, kan een wijkcoach u ondersteunen bij het vinden van oplossingen. Contactgegevens kunt u vinden op www.wijkcoaches-enschede.nl.

Wijkagenten Enschede Oost

 • Dolphia: Mehmet Kemaloglu
 • De Eschmarke Noord: Patrick Reinerink en Mehmet Kemaloglu
 • De Eschmarke Zuid: Kursat Sel
 • Glanerbrug: Wilfried Bossink
 • Het Hogeland: Anton Brinks
 • Het Ribbelt: Patrick Reinerink
 • Stokhorst: Patrick Reinerink
 • Velve-Lindenhof: Nieck Klijnstra en Annuska Achterberg
 • Het Wooldrik: Anton Brinks

Voor een afspraak met uw wijkagent belt u 0900-8844 (lokaal tarief).