Kinderboerderijen in Enschede

Enschede kent een drietal kinderboerderijen: Kinderboerderij Noord (Deppenbroek), Erve ‘t Wooldrik in het Wooldrikspark en Kinderboerderij de Wesseler in het Wesselerbrinkpark.

Kinderboerderij Noord

Kinderboerderij Noord ligt aan de rand van de wijk Deppenbroek, waar de stad overgaat in weiden en akkers. De kinderboerderij heeft een oppervlakte van 2 hectare. De kinderboerderij herbergt onder andere grote dieren als koeien, ezels, lama’s en herten, diverse vogelsoorten en kippen, en knaagdieren als konijnen, chinchilla’s en cavia’s. Op het terrein zijn naast de stallen, volières en weiden ook een boomgaard, vijver, groentetuinen en een speelweide te vinden. Kinderboerderij Noord heeft een mooie website met veel informatie over de diersoorten.

Adres

Vanekerbeekweg 15
7524 PE Enschede
053 – 433 53 48

Openingstijden

Kinderboerderij Noord is 7 dagen per week, inclusief alle feestdagen geopend. De entree is geheel gratis, evenals het parkeren.

De openingstijden zijn als volgt:
Van 1 oktober tot 31 maart: 8.30 – 16.00 uur
Van 1 april tot 30 september: 8.00 – 16.30 uur

Bezoek ook de website.

Erve ‘t Wooldrik

Kinderboerderij Erve ‘t Wooldrik is gevestigd in het Wooldrikspark. Op de kinderboerderij wordt weinig gefokt. De dieren die op de kinderboerderij geboren worden, mogen hier oud worden. Als dat niet mogelijk is, worden de dieren ondergebracht bij particulieren. De kinderboerderij beschikt over onder andere hangbuikzwaantjes, ezels, geitjes en fazanten. Over alle diersoorten is informatie aanwezig. De boerderij waarin Erve ‘t Wooldrik gevestigd is, is gebouwd in 1788.

Adres

Lorentzlaan 22
7535 CK  Enschede
053 – 432 29 32

Het Wooldrikspark heeft ingangen aan de Lorentzlaan, Gronausestraat en Rechterlaan.

Openingstijden

Zomertijd: 09:00u t/m 16:30u
Wintertijd: 09:00u t/m 16:00u

Kinderboerderij Erve ‘t Wooldrik is goed toegankelijk voor rolstoelen. Entree is gratis. De kinderboerderij beschikt niet over een eigen parkeergelegenheid. U kunt (onbetaald) parkeren in de straten rondom het park: de Lorentzlaan, de Gronausestraat en de Rechterlaan. De ingang aan de Gronausestraat is toegankelijk voor rolstoelen.

Bezoek ook de website.

Kinderboerderij de Wesseler

Kinderboerderij de Wesseler is gevestigd in het Wesselerbrinkpark. De boerderij De Wesseler is sinds 1993 in gebruik als natuur-educatief centrum. De boerderij is nog altijd eigendom van de Gemeente Enschede. Op de kinderboerderij zijn veel verschillende dieren te vinden, onder andere koeien, varkens en ezels maar ook kleine dieren als cavia’s en konijnen. Voor kinderen zijn op het terrein ook speeltoestellen aanwezig.

Adres

Wesselerbrinkpark
Wesselerweg 15A
7544 RP Enschede
053 – 477 07 23

Openingstijden

Maandag t/m vrijdag: 08:00 tot 16:30
Zaterdag en zondag: 09:00 tot 16:30

Bezoek ook de website.

Huisregels

De kinderboerderijen in Enschede hebben allen hun eigen huisregels. Het is bijvoorbeeld gebruikelijk de dieren niet te voeren met meegebracht voer, maar uitsluitend met voer dat te krijgen is op de boerderij. Ook is het soms niet toegestaan de dieren op te tillen. Deze huisregels zijn opgesteld vanuit het oogpunt van de gezondheid en het welzijn van de dieren. Wilt u meer weten over de huisregels van een kinderboerderij, bezoek dan de website of informeer bij de boerderij in kwestie.