Wesselerbrinkpark

Bezoekadres: Broekheurne Ring, Enschede (thv winkelcentrum)
Openingstijden: 24 uur per dag
Sinds: jaren 60-70 van de vorige eeuw
Grootte: 17 ha
Beheer: Gemeente Enschede, Commissie Beheer en Toezicht Wesselerbrinkpark

Wesselerbrinkpark

Algemene informatie

Het stadspark van de wijk Wesselerbrink is ontstaan in de jaren 60 en 70 van de twintigste eeuw. Het park is ontstaan bij de aanleg van de wijk Wesselerbrink, waarmee gestart is in het jaar 1964. Het park heeft een oppervlakte van circa 17 hectare en vormt het groene hart van de wijk Wesselerbrink.

De top van de heuvel die zich in dit park bevindt, biedt uitzicht naar zowel het stedelijk gebied als het Twentse landschap. De heuvel is gevormd met de grond die afkomstig is van de graafwerkzaamheden voor de vijvers. Vanaf het midden van het park gaat het landschap over in een natuurlijk gebied met een ecologisch beheer.

Het park is in onderhoud en beheer bij de gemeente Enschede. Ingrijpende werkzaamheden gebeuren altijd in overleg met de COMBET, de Commissie Beheer en Toezicht Wesselerbrinkpark.

Erve “De Wesseler”

Op het oorspronkelijke erve De Wesseler zijn een kinderboerderij en sinds 2005 ook een pannenkoekenrestaurant gevestigd. Het pannenkoekenrestaurant is gevestigd in de karakteristieke Twentse boerderij.

Voorzieningen van het Wesselerbrinkpark

Het Wesselerbrinkpark is bovendien voorzien van een modelspoorbaan door een gedeelte van het park, een speeltuin, de grote vijverpartij, diverse fiets- en wandelpaden, een sportaccommodatie met o.a. een tennisbaan en golvende speelweiden. De modelspoorbaan is gerealiseerd door Modelbouwvereniging Twente.

Mindervaliden

Het Wesselerbrinkpark is zeer rolstoelvriendelijk ingericht.