Wooldrikspark

Grootte: 6 ha
Geopend: 1950
Ontwerp: D. Wattez
Bezoekadres: Gronausestraat, Enschede
Openingstijden: Zonsopkomst tot zonsondergang
Honden: dienen aangelijnd te zijn
Voorzieningen: speelweide, kinderboerderij
Beheer: Gemeente Enschede, Dienst Stedelijke Ontwikkeling en Beheer

Wooldrikspark

Algemene informatie

Het park werd in het jaar 1950 door het echtpaar G.J. van Heek – ter Horst beschikbaar gesteld aan de Gemeente Enschede. Hoewel het park pas in dat jaar als dusdanig in gebruik werd genomen, stammen het ontwerp van de landschapsarchitect D. Wattez en de beplanting al uit de negentiende eeuw. Het park staat bekend om zijn prachtige solitaire bomen. De naam van het park is ontleend aan het oude Erve Wooldrik.

In het park werd door de Gemeente Enschede een grote speelweide aangelegd. De oude boerderij op het terrein is in gebruik genomen als kinderboerderij, die elke dag van 08:00 tot 16:30 geopend is. Het Koetshuis wordt particulier bewoond en is gedeeltelijk in gebruik als atelierruimte. Noemenswaardig is het sierhek bij de ingang aan de Gronausestraat. Dit stamt van de villa van de familie Kleiboer, die vroeger op de hoek van de Deurningerstraat en de Molenstraat stond.

Boomsoorten

Het park kent vele boomsoorten en een groot deel van de bomen in het park is al bij de aanleg geplant. Een aantal van de boomsoorten zijn heel bijzonder. Om die reden is in het park een bomenroute aangelegd om meer over deze boomsoorten te weten te komen. Een beschrijving van deze bomenroute vindt u hier.

Parkreglement

Voor het behoud van de natuur en de rust voor mens en dier gelden de volgende voorwaarden:

  1. (Brom)fietsen zijn in het park verboden. Autoverkeer is alleen toegestaan ten behoeve van het park of de bewoners.
  2. Beplanting en dieren zijn er om te bekijken, niet om te plukken, te pesten of te beschadigen. De bosgedeelten zijn alleen via de officiële paden toegankelijk
  3. Honden zijn alleen aangelijnd toegestaan en mogen niet op de speelweide komen. Gebruik de hondenuitlaatplaatsen bij de ingangen van het park. Buiten het park, aan de Tegelerweg is een omheind veld om de hond te laten spelen.
  4. De afvalbakken zijn er om het park netjes te houden. Werk daaraan mee!

Bij de ingangen van het park vindt u nog de historische borden met dit reglement.

Mindervaliden

Zowel het park als de kinderboerderij zijn toegankelijk voor rolstoelen.