Klimmen in Enschede

Klimcentrum Arqué

Dé klimhal van Enschede is Arqué, gevestigd op het sportpark Diekman nabij zwembad Aquadrome. Niet alleen ervaren klimmers kunnen bij Arqué terecht om te klimmen of boulderen. Ook beginners en groepen zijn na reservering van harte welkom. Na een introductie kun je meestal vrij snel zelfstandig aan de slag. Bezit je niet de benodigde materialen, dan kun je deze bij Arqué ook huren.

Klimcentrum Arqué
J.J. van Deinselaan 20
7541 BR Enschede
tel. (053) 4340488
www.arque.nl

Cube Bouldergym

Cube Bouldergym in Enschede is de tweede klimhal in Nederland die zich volledig richt op boulderen. Boulderen is het klimmen van korte klimroutes zonder touw en gordel. De klimroutes zijn maximaal 4,5 meter hoog. Onder de klimwanden liggen dikke valmatten voor de veiligheid. Boulderen is in principe geschikt voor jong en oud. Na een korte uitleg van de spelregels kun je zelf al aan de slag. Er zijn routes voor de beginnende als voor de gevorderde klimmers in de hal.

Cube Bouldergym
Hoge Bothofstraat 45
7511 ZA Enschede
tel. 06 109 687 07
www.cubebouldergym.nl

TSAC

De Twentse Studenten Alpen Club (TSAC) is een studenten klimvereniging waarbij alle takken van berg- en klimsport be­oefend kunnen worden, variërend van boulderen tot alpine klimmen. De TSAC heeft de beschikking over vier schitterende klimmuren in het sportcentrum. Eén van de vier wanden is de 29 meter hoge buitenwand aan de zijkant van het gebouw Sky. Klimmen bij TSAC is uitsluitend bedoeld voor studenten. Voor meer informatie kijk je op: tsac.climbing.nl