Paardrijden in Enschede

Enschede kent verschillende maneges waar u terecht kunt voor paardrijlessen. Bij alle vier maneges is het voor zowel kinderen als volwassenen mogelijk om lessen te volgen op eigen niveau, of u nu beginnend bent of al jaren ervaring heeft. In elk geval op Manege de Horstlinde worden bovendien prachtige buitenritten gemaakt in de Twentse natuur.

Manege de Horstlinde

Op deze FNRS viersterrenmanege kunt u terecht voor manegelessen of pensionstalling. De manege beschikt over onder andere een tweetal binnenmaneges, een 20×60 buitenmanege, weides voor de manegepaarden en de pensionpaarden en een gezellige bar. De manege ligt in Enschede-Noord nabij de Campus en de Weerseloseweg en binnen een paar honderd meter bent u te paard al in het bos. De locatie nodigt uit tot het maken van prachtige buitenritten, wat met de manegegroepen bij goed weer dan ook veelvuldig wordt gedaan. Manege de Horstlinde organiseert onderlinge wedstrijden in onder andere springen en dressuur, waarbij gebruik wordt gemaakt van de proeven en het promotiesysteem van de FNRS. Jaarlijks doet de manege ook mee aan de landelijke Zitcompetitie, dit steeds met nette resultaten. Al met al biedt Manege de Horstlinde gezelligheid, goede en gezonde paarden, veel activiteiten en instructie op niveau.

Manege de Horstlinde
Pompstationweg 83
7522 PG Enschede
053 – 433 65 23
www.horstlinde.nl

Manege de Hoefslag

Manege de Hoefslag is gelegen in Enschede-Zuid, net buiten de wijk Helmerhoek. De manege beschikt over een binnenrijbaan, een buitenmanege en circa 2,5 hectare weidegrond. De manege is aangesloten bij de FNRS en heeft drie sterren. Als erkende FNRS-manege biedt ook Manege de Hoefslag lesklanten de gelegenheid tot het rijden van onderlinge wedstrijden. Voor kinderen wordt jaarlijks een ponykamp georganiseerd.

Helmerhoekweg 9
7546 RM Enschede

Manege het Roessingh

Manege het Roessingh is onderdeel van Revalidatiecentrum het Roessingh. De manege is lid van de FPG (Federatie Paardrijden Gehandicapten) en geeft lessen aan mensen met én zonder beperking. De manege geeft lessen met een drietal doelen: op therapeutische basis (individueel), recreatief (individueel of in groepslessen) of als sport (in groepslessen). De manege ligt in Enschede-Noord, vlakbij het Abraham Ledeboerpark.

Stichting Manege Het Roessingh
Slagmanweg 12
7522 AK Enschede
053 435 96 29
www.manegehetroessingh.nl

Hippisch Centrum Holzik Stables

De jongste manege van Enschede is Holzik Stables. Het complex is gebouwd rond het jaar 2005. De eerste jaren was Holzik Stables uitsluitend een pensionstal, maar sinds 2012 zijn enkele manegepaarden aangeschaft en worden er ook manegelessen aangeboden. Holzik Stables is net als Manege de Horstlinde door de FNRS beoordeeld met vier sterren. In de manegelessen wordt aandacht besteed aan springen en dressuur. De manege ligt vlakbij de bebouwde kom van Enschede-Zuid, nabij Hogeland en Stroinkslanden.

Holzik Stables
Allemansveldweg 150
7536 PE ENSCHEDE
053 – 430 53 10
www.holzikstables.nl

D.R.V. Hippocampus

Studenten kunnen behalve op bovenstaande maneges ook terecht bij D.R.V. Hippocampus. Dit is een studentenpaardrijvereniging verbonden aan de Universiteit Twente. De vereniging biedt leden de gelegenheid om tegen een sterk gereduceerd tarief lessen te volgen op Manege de Horstlinde. Op de verenigingsavond (de donderdagavond) vinden de lessen voor de leden van Hippocampus plaats en wordt de bar bemand door leden van de vereniging. Hippocampus biedt studenten de mogelijkheid paardrijden betaalbaar te houden en is bovendien een gezellige en actieve vereniging die veel activiteiten organiseert voor haar leden. Voor meer informatie en contactgegevens, bezoek de website.

www.hippo.utwente.nl