Enschede te fiets

Bent u van plan met de fiets naar Enschede te komen, of wilt u een fiets huren om Enschede met de fiets te gaan verkennen? Dan leest u op deze pagina alles over fietsroutes, fietsverhuur, fietsenmakers, fietsenstallingen en oplaadpunten.

Fietsroutes

Het buitengebied kenmerkt zich door een bijzonder gevarieerd landschap met diverse wandel- en fietsroutes. De mooiste manier om het buitengebied van Enschede verkennen is zonder twijfel het Rondje Enschede. Een avontuurlijke wandel- en fietsroute van circa 52 km rondom de stad.

Langs het Rondje Enschede is van alles te doen en beleven. De route verbindt bijzondere rustpunten en pleisterplaatsen. Van theetuin tot klimbos en van visvijver tot atelier, al deze unieke plekjes en bijzondere activiteiten komt u tegen tijdens uw Rondje Enschede.

De route van Rondje Enschede is gratis verkrijgbaar bij VVV/Enschede Shop (Stationsplein). Fietsers, wandelaars en skeeleraars gebruiken deze route voor kleine ommetjes en lange afstanden. Er zijn twee extra koppelroutes aangelegd, zodat fietsers en wandelaars ook een apart Rondje rondom Boekelo (12 kilometer) en Glanerbrug (10 kilometer) kunnen maken. Meer informatie over Rondje Enschede vindt u op www.uitinenschede.nl. Op die website vindt u ook een overzicht van andere wandel- en fietsroutes in en bij Enschede.

Fietsverhuur en fietsenmakers

Bent u niet te fiets in Enschede aangekomen en wilt u graag een fiets huren, dan bestaat daarvoor in Enschede zeker de gelegenheid. In ieder geval de fietsenmaker bij het NS-station Enschede Centraal verhuurt fietsen. Bent u op zoek naar een fietsenmaker? Geen probleem. De website Fietsen in Enschede heeft een prachtige kaart samengesteld met daarop alle fietsenmakers en fietsverhuurders van Enschede.

Fietsenstallingen

Enschede kent twee gratis bewaakte rijwielstallingen. Onder de V&D aan het H.J. Van Heekplein is plaats voor 1100 (brom-)fietsen. Bij het kruispunt De Graaff is plaats voor 650 (brom-)fietsen.

Openingstijden stalling van Heekplein (onder de V&D)

H.J. van Heekplein 85
7511 HN Enschede

Ma t/m wo + vr 08.00 t/m 19.00
Donderdag 08.00 t/m 22.00
Zaterdag 08.00 t/m 18.30
Koopzondag 11.00 t/m 18.00

Openingstijden stalling de Graaff (onder het Werkplein)

Brammelerstraat 3
7511 JK Enschede

Ma t/m wo 08.30 t/m 18.30
Do t/m za 08.30 t/m 05.00
Koopzondag 12.00 t/m 18

Overige fietsenstallingen

Het is ook mogelijk uw fiets te stallen bij het NS-station. Deze dagstalling is geopend van een kwartier voor de eerste trein tot en met een kwartier na de laatste trein. Van 07.00 uur ‘s ochtends tot en met 19.00 uur ‘s avonds is de stalling bewaakt. Een dagkaart kost € 1,20, maar let op: als u een dagkaart bij de beheerder gekocht hebt, kunt u de kaart ook alleen weer tussen 07.00 uur en 19.00 uur bij de beheerder inleveren. Let dus op de beperkte openingstijden. Als u de stalling met uw chipknip binnengekomen bent, kunt u uw fiets ook nog na 19.00 uur ophalen.

Fietsoplaadpunten

Heeft u een elektrische fiets en wilt u deze opladen? Bekijk dan deze kaart met oplaadpunten.