Wonen

Enschede heeft bijna 160.000 inwoners en is daarmee de grootste stad van Overijssel. Enschede heeft veel te bieden aan ondernemers, sporters, studenten, cultuurliefhebbers en shoppers. Samen met de vele voorzieningen en scholen in de wijken maakt dat de stad tot een prettige stad om in te wonen.

De verschillende wijken hebben allen hun eigen karakter. Waar in wijken als ‘t Zwik veel statige, vooroorlogse koopwoningen gebouwd zijn, vind je bijvoorbeeld op Pathmos de klassieke arbeiderswoningen en op Deppenbroek woontorens die een wijds uitzicht over de stad bieden. Ben je op zoek naar een kavel om je eigen droomhuis te bouwen, dan krijg je daarvoor op Roombeek alle vrijheid. Woningbouwcorporaties als Domijn, De Woonplaats en Ons Huis verhuren huurwoningen onder én boven de huursubsidiegrens. Ben je nog geen 30 en beschik je over een minimaal inkomen, dan kun je voor woonruimte terecht bij SJHT.

Stadsdelen

Op Twenschede heeft ieder stadsdeel zijn eigen startpagina. Daarop vind je praktische informatie als contactgegevens en adressen van de Gemeente Enschede, een overzicht van de verschillende wijkraden per wijk/buurt en de wijkagenten.

Wijken

Daarnaast creëren wij voor iedere wijk in Enschede een eigen startpagina met algemene informatie over de wijk, scholen, bezienswaardigheden, links voor buurtbewoners en meer. Een overzicht van alle wijkenpagina’s kun je vinden op de overkoepelende pagina Wijken in Enschede.