Wijken in Enschede

Enschede Centrum

Het stadsdeel Centrum bestaat uit het gehele binnensingelgebied. Dit stadsdeel bestaat naast de Binnenstad uit de wijken Boddenkamp, De Bothoven, Het Getfert, Hogeland Noord, Horstlanden-Veldkamp, Laares, Lasonder-‘t Zeggelt. Op de overkoepelende pagina van Stadsdeel Centrum vindt u onder andere de wijkraden, contactgegevens van de Gemeente Enschede en wijkagenten.

Enschede Noord

Het stadsdeel Noord bestaat uit de noordelijke wijken Bolhaar, Deppenbroek, Mekkelholt en Roombeek, de wijk Twekkelerveld in het noord-westen van de stad, de campus van de Universiteit Twente en het dorp Lonneker. Op de overkoepelende pagina van Stadsdeel Noord vindt u onder andere de wijkraden, contactgegevens van de Gemeente Enschede en wijkagenten.

Enschede Oost

Enschede Oost bestaat uit de wijken Dolphia, Hogeland, Varvik-Diekman, Het Ribbelt, Stokhorst, Velve-Lindenhof, Het Wooldrik en nieuwbouwwijk De Eschmarke. Daarnaast hoort ook het grensdorp Glanerbrug, ingeklemd tussen Enschede en de Duitse stad Gronau, onder het stadsdeel. Op de overkoepelende pagina van Stadsdeel Oost vindt u onder andere de wijkraden, contactgegevens van de Gemeente Enschede en wijkagenten.

Enschede Zuid

Het stadsdeel Zuid beslaat het gebied ten zuiden van de A35, waar na de jaren 60 de wijken Helmerhoek, Wesselerbrink en Stroinkslanden zijn gerealiseerd. Op de overkoepelende pagina van Stadsdeel Zuid vindt u onder andere de wijkraden, contactgegevens van de Gemeente Enschede en wijkagenten.

Enschede West

Stadsdeel Enschede West betreft een gebied met een grote verscheidenheid aan wijken. Het stadsdeel bestaat uit de stedelijke wijken Boswinkel, Ruwenbos, Stadsveld, ‘t Bruggert, ‘t Zwering en Pathmos. Ook het voornamelijk industriële Havengebied en de Marssteden vallen onder Stadsdeel West. Tot slot zijn ook de dorpen Boekelo en Usselo en de buurtschap Twekkelo onderdeel van Stadsdeel West. Op de overkoepelende pagina van Stadsdeel Zuid vindt u onder andere de wijkraden, contactgegevens van de Gemeente Enschede en wijkagenten.