Enschede Centrum

Wijken in Enschede Centrum

Het stadsdeel Enschede Centrum bestaat naast de binnenstad ook uit de wijken Boddenkamp, de Bothoven, het Getfert, Hogeland Noord, Horstlanden-Veldkamp, Laares en Lasonder-‘t Zeggelt. Deze wijken vormen samen het gehele gebied binnen de singels. In dit stadsdeel wonen samen ruim 22.000 mensen. Dat maakt het stadsdeel het kleinste van Enschede. De links hieronder verwijzen naar de wijkpagina’s op deze website.

Stadskantoor

In het Stadskantoor kunt u terecht voor alle producten en diensten van de gemeente.

Adres:

Stadskantoor
Hengelosestraat 51
7514 AD Enschede

Afspraak maken en openingstijden

Voor openingstijden en het maken van afspraken kunt u terecht op de website van de Gemeente Enschede. Natuurlijk kunt u ook telefonisch een afspraak maken via het algemene nummer: 14 053 (netnummer niet nodig). Vanuit het buitenland kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer +31 53 4818181.

Stadhuis

Het stadhuis vindt u in de Enschedese binnenstad. In het Stadhuis vindt u de collegezaal en de trouwzaal. Ook is in het Stadhuis het Enschedese Stadsarchief ondergebracht.

Centraal bezoekadres:

Langestraat 24

Rondleiding:

U kunt een rondleiding maken door het Stadhuis. Hiervoor moet u wel een afspraak maken. Dit geldt ook voor gezelschappen.

Stadsarchief:

Het Enschedese Stadsarchief is ondergebracht in het Stadhuis. De openingstijden zijn: maandag tot en met vrijdag, van 8.30 uur tot 13.30 uur.