Deppenbroek

De wijk Deppenbroek wordt omsloten door de Vanekerstraat in het noorden, de Voortsweg in het oosten, de Lijsterstraat in het zuiden en de Deurningerstraat in het westen. Het is de meest noordelijke wijk van de stad. Deppenbroek is een typische wijk uit de jaren 60 van de vorige eeuw, met afwisselend eengezinswoningen, portiekflats en woontorens. De wijk heeft een duidelijke opzet en veel groen. Centraal in de wijk ligt het winkelcentrum, dat ook door bewoners van de wijk Mekkelholt veel bezocht wordt.

Stadsdeel Noord

De wijk Deppenbroek valt onder het Stadsdeel Noord. Voor contactinformatie van de Gemeente Enschede, wijkagenten en wijkraden verwijzen wij u graag naar de algemene informatiepagina over Stadsdeel Noord.

Winkelcentrum Deppenbroek

Het winkelcentrum van de wijk Deppenbroek is relatief groot en in winkelaanbod zeer compleet. Het winkelcentrum telt naast twee grote supermarkten enkele ketens, een groot aantal plaatselijke ondernemers en diverse eetgelegenheden. In het winkelcentrum zijn gevestigd:

Bezoek ook de website van Winkelcentrum Deppenbroek.

Kinderboerderij Noord

Kinderboerderij Noord is één van de drie kinderboerderijen van Enschede. De boerderij bevindt zich aan de rand van de wijk Deppenbroek, aan de Vanekerbeekweg (nabij Vanekerstraat). Bezoek de pagina “Kinderboerderijen in Enschede” voor meer informatie.

Basisscholen in Deppenbroek en Mekkelholt

OBS Roombeek Deppenbroek
Zaanstraat 22
7523 HC  ENSCHEDE
053 – 436 33 22
website

Bonifatiusschool
Zaanstraat 10
7523 HC Enschede
website

De Toermalijn
Rijnstraat 15
7523 GD Enschede
website

Enschedese Schoolvereniging
Tichelweg 7
7523 AL Enschede
053 – 431 10 00
website

Links voor buurtbewoners