Mekkelholt

De wijk Mekkelholt ligt tussen de wijk Deppenbroek in het noorden en de wijk Roombeek in het zuiden. De wijk Mekkelholt kent buurten die erg verschillend van karakter zijn. Het oude deel van de wijk ligt tussen de Deurningerstraat en de Fazantstraat. Deze buurt is voor de oorlog ontstaan door woningbouw langs plattelandswegen als de Deurningerstraat en Mekkelholtsweg. Na de oorlog is er stadsvernieuwing gepleegd, waardoor de types woningen zeer divers zijn.

Het grootste deel van de wijk is gebouwd na de oorlog en de types woningen komen grotendeels overeen met die in de wijk Boswinkel. Het stratenplan is echter anders: waar de wijk Boswinkel is gesitueerd rondom de Burgemeester van Veenlaan, mist het Mekkelholt zo’n verkeersader. De wijk is daarom opgebouwd rond een centraal plein dat ook als winkelcentrum fungeert. De wijk bestaat voornamelijk uit portiekflats en eengezinswoningen. Er staan enkele woontorens zoals deze ook in de wijk Deppenbroek te vinden zijn.

Stadsdeel Noord

De wijk Deppenbroek valt onder het Stadsdeel Noord. Voor contactinformatie van de Gemeente Enschede, wijkagenten en wijkraden verwijzen wij u graag naar de algemene informatiepagina over Stadsdeel Noord.

Winkelcentrum Mekkelholt

Het winkelcentrum van de wijk Mekkelholt is gesitueerd aan het Fazantplein (Fazantstraat), maar wordt niet meer als dusdanig gebruikt. Op enkele zaken na is het winkelcentrum nu geheel in gebruik genomen door creatieve zelfstandigen en kunstenaars. De supermarkt die gevestigd was in de wijk Mekkelholt, is nu verhuisd naar het nieuwe winkelcentrum van de wijk Roombeek.

Inwoners van de wijk Mekkelholt maken veel gebruik van de winkelcentra van de wijken Deppenbroek en Roombeek. Het winkelcentrum van de wijk Deppenbroek heeft twee supermarkten (Albert Heijn en Supercoop) en een grote verscheidenheid aan zowel ketens als plaatselijke ondernemers. Het winkelcentrum in de wijk Roombeek kent ook een tweetal supermarkten (Jumbo en Emté) en een verscheidenheid aan winkels. Op Deppenbroek vindt u onder andere Blokker, Kruidvat en Ter Stal, op Roombeek onder andere Hema en Etos.

Basisscholen in Deppenbroek en Mekkelholt

OBS Roombeek Deppenbroek
Zaanstraat 22
7523 HC  ENSCHEDE
053 – 436 33 22
website

Bonifatiusschool
Zaanstraat 10
7523 HC Enschede
website

De Toermalijn
Rijnstraat 15
7523 GD Enschede
website

Enschedese Schoolvereniging
Tichelweg 7
7523 AL Enschede
053 – 431 10 00
website

Links voor buurtbewoners