Enschede Zuid

Wijken in Enschede Zuid

Het stadsdeel Enschede Zuid is gebouwd tussen de jaren 60 en 90 van de vorige eeuw en vormde een grootschalige uitbreiding van de stad. Het gehele stadsdeel ligt ten zuiden van de snelweg A35. Enschede Zuid bestaat van west naar oost uit de wijken Helmerhoek, Wesselerbrink en Stroinkslanden. De Wesselerbrink is in de jaren 60 en 70 gerealiseerd en daarmee de oudste wijk van de drie.

In totaal wonen in het stadsdeel Enschede Zuid ruim 37.000 mensen. Jarenlang maakte dat Zuid het grootste stadsdeel van Enschede, maar sinds de realisatie van de Vinex-wijk de Eschmarke, heeft stadsdeel Oost een voorsprong op Zuid. Onderstaande links verwijzen naar de wijkpagina’s op deze website:

Sportboulevard

Stadsdeel Enschede Zuid heeft de meeste sportverenigingen van alle Enschedese stadsdelen. Dat komt onder meer door de aanwezigheid van de Sportboulevard binnen dit stadsdeel. De Sportboulevard concentreert zich langs de Geesinkweg en Broekheurnering.

Servicecentrum Zuid

Het Servicecentrum Zuid is een verzamelplek voor meerdere instanties zoals Stadsdeelmanagement Zuid, Stadsdeelbeheer Zuid en de wijkcoaches.

Adres:

Servicecentrum Zuid
Wesselerbrinklaan 102
7544 JZ Enschede

Openingstijden en afspraken

Er is bij Servicecentrum Zuid geen publieksbalie. Voor publieksdiensten kunt u terecht bij het Stadskantoor in het centrum. Een afspraak maken kan op de website van de Gemeente Enschede. Natuurlijk kunt u ook telefonisch een afspraak maken via het algemene nummer: 14 053 (netnummer niet nodig). Vanuit het buitenland kunt u de gemeente bellen via telefoonnummer +31 53 4818181.

Wie, wat, waar in Enschede Zuid